Trappemål

Prosjekteringen av trapperommet er en forutsetning for å få en trapp som er god å gå i, og ikke minst en trapp som tilfredsstiller kravene i Byggeforskriften.

Valg av trappeveksling

De fleste trapper har et kontinuerlig løp uten avbrytelser. De kan være rette eller ha en sving (1/4 eller 1/2 sving). Disse trappene krever mindre plass i lengderetningen, men kan være brattere hvis det er begrenset plass i høyden.

Repostrapper inkluderer en mellomlanding (reposé) som deler trappen i to eller flere seksjoner. Denne utformingen gir en tryggere og mer komfortabel gangopplevelse, spesielt i bygninger med stor etasjehøyde. Repostrapper krever mer plass både i lengden og bredden, og bygges vanligvis ikke med bratte trappevinkler.

De veiledende målene under er basert på en etasjehøyde på maksimalt 277cm og 15 opptrinn. Vekslingsåpningen bør ha en bredde på minimum 97 cm, ferdig kledd. Vi har de siste årene sett en tendens til tykkere bjelkelag grunnet bl.a. tekniske installasjoner. Dette fører til økt etasjehøyde, behov for flere opptrinn, og derfor også større areal som må avsettes til trappen.

Last ned trappemanual
Trappehullet må være minst 350 cm langt og 5 cm bredere enn trappen.
Den totale lengden på trappehullet bør være 460 cm.
Dybden og bredden på trappehullet kan variere, men totalen av dybde, bredde og dybde bør være 560 cm.
Trappehullet bør være 200 cm bredt og 255 cm dypt.
Lengden på trappehullet må være minst 530 cm.
Trapper

La deg inspirere av en av våre 8 ulike modeller, og tilpass trappen dine ønsker. Vi tilbyr et bredt utvalg av materialer, overflatebehandlinger, sprosser, håndlister og tilpasninger.